Publicerad

Kul och viktig kunskap i simbassängen för förskoleklasserna i Härnösand

Nu får fler barn i Härnösand möjligheten att bli vattenvana genom undervisning på Simhallen i Härnösand.

Tack vare finansiering från en statlig satsning har Härnösands kommun i år startat ett projekt som kallas ”Simma lugnt. Syftet är att förbättra vattenvanan för barn i förskoleklass.

Tanken är att barnen ska ha roligt när de besöker Simhallen. Genom lekfull siminlärning och rörelseglädje vill Simhallen främja siminlärningen. Störst fokus ligger på att bli bekväm i vattnet och lektionerna har till stor del genomförts genom att leka och leta saker i vattnet.

- Blir man tidigt vattenvan har man goda förutsätt­ningar att fortare lära sig simma, säger Pär Lindståhl, simlärare på Simhallen Härnösand.

Alla sexåringar i förskoleklasserna i Härnösand får komma en gång i veckan i åtta veckor. En positiv effekt i och med projektet är också att Simhallen når ut till alla sexåringarna i Härnösand, även de som kanske inte vanligtvis besöker Simhallen.

- I och med att vi når ut till alla genom detta projekt kan vi på ett mer effektivt sätt förbereda barnen på den simundervisning som kommer i årskurs ett, även för de barn som kanske inte besöker Simhallen i vanliga fall, fortsätter Pär Lindståhl.

Alla barn som deltar i projektet får ett simkit med flera nyttiga saker som kan vara användbara i sin kommande simträning.

Simkitet innehåller:

  • Informationsfolder
  • Simplatta
  • Pin
  • Dykring
  • Märkessköld
  • Två fribiljetter till Simhallen i Härnösand