Publicerad

Lärcentrum får 980 000 kronor från Skolverket

Gun-Britt Marklund och Annika Lill hälsar välkommen till Lärcentrum

Lärcentrum i Härnösand har beviljats 980 000 kronor från Skolverket för att utveckla verksamheten. Pengarna kommer bland annat att gå till utökade studieplatser och uppgraderad teknik. Planen är att skapa ett toppmodernt Lärcentrum i framkant.

Nya Lärcentrum i Härnösand öppnade i mars på plan tre i Sambiblioteket. Där erbjuds studerande vid högre utbildningar en stimulerande och unik studiemiljö.

– Det har hänt mycket på kort tid och mer kommer det bli. Det är väldigt spännande, säger Annika Lill, verksamhetsutvecklare.

Bidragspengarna måste användas under året. Gun-Britt Marklund, verksamhetsstrateg på Lärcentrum, tror att det haft stor betydelse att man i ansökan samarbetat över kommungränserna. Tillsammans har Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Timrå och Ånge kommun ansökt och beviljats totalt drygt fyra miljoner kronor.

– Vi kommer fortsätta samarbeta över kommungränserna och arbeta tillsammans med kompetensutveckling, säger Gun-Britt Marklund.

I maj börjar en ny campusutvecklare i Härnösands kommun med uppgift att få tillbaka eftergymnasiala utbildningar till Härnösand med Lärcentrum som utbildningsnod.

– Vi är så glada! Vilka möjligheter, det här kommer bli så himla bra! säger Gun-Britt.