Publicerad

Yrkeshögskolan i Härnösand erbjuder behörighetsgivande förutbildning med platsgaranti

Studerande vid bord

Nu kan du söka en utbildning på Heta Utbildningar, Yrkeshögskolan i Härnösand även om du inte har rätt behörighet. Heta utbildningar har fått 45 platser för så kallad behörighetsgivande förutbildning. Den som går utbildningen har sedan en garanterad plats på Heta Utbildningar.

Förutbildningen är helt på distans och till för den som har grundläggande behörighet men saknar särskilda förkunskaper. För att få möjlighet att läsa upp behörigheten ansöker man till den energitekniska utbildning man vill gå på Heta utbildningar.

Beroende på vilka särskilda förkunskaper som krävs kan man läsa upp matte under tre veckor, eller energiteknik under fem veckor. Under tiden har man stöd av behörig lärare för att få den hjälp som kan behövas.

– Man får också platsgaranti till den energitekniska utbildning man sökt på Heta Utbildningar, förutsatt att man får godkänt på förutbildningen, säger Gun-Britt Marklund, verksamhetsstrateg.

Tanken med behörighetsgivande förutbildning är att bredda rekryteringen och göra det möjligt att anta studerande från underrepresenterade grupper. Det kan även vara ett sätt att arbeta för att bryta könsbundna studie- och yrkesval.

– Det som är så bra med det här är att alla som har en gymnasieexamen nu kan söka våra utbildningar. Man kan bli antagen på flera olika sätt, så man ska inte tveka att skicka in en ansökan även om man inte uppfyller alla krav, säger Gun-Britt Marklund.

Sista ansökningsdag till yrkeshögskolan är 15 maj och förutbildningen startar 20 maj.

Ansök på
www.hetautbildningar.se Länk till annan webbplats.