Publicerad

Svartsjuka är inte romantiskt

grafisk bild med texten svartsjuka är inte romantiskt. Logotyper i botten från Jämställdhetsmyndigheten, ungarelationer.se och Länsstyrelserna

Den här veckan besöker polisen åttondeklassare i Härnösand och pratar om sexuella ofredanden. Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt är en kampanj som Jämställdhetsmyndigheten, ungarelationer.se och Länsstyrelserna ligger bakom. Den riktar sig till ungdomar under 20 år.

I Härnösand vill vi ta #metoo vidare till #WeDo och göra insatser för att förebygga trakasserier och kränkande behandling. Vi sprider därför kampanjen och tillsammans med polisen pratar vi med ungdomar om detta.

Våld i unga relationer kan precis som för äldre vara både psykiskt, fysiskt, sexuellt och digitalt. Det kan handla om fysiskt våld som slag eller sparkar, eller att gå över någons sexuella gränser eller att hota att sprida privata foton eller filmer i sociala medier.

Ungarelationer.se ger stöd och information till dig under 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare. Deras chatt är öppen varje kväll klockan 20-22.