Publicerad

Boka en lärare – start nu i augusti

Skärmdump från bokningssidan men inklippt bild på elev och lärare

Från och med 16 augusti kan alla vuxna som studerar på någon av vuxenutbildningarna i Härnösand boka en lärare. Det gäller oavsett om eleven studerar hos kommunen eller något av de utbildningsföretag som erbjuder vuxenutbildning i Härnösand.

– Vi har som kommun ett ansvar att ge alla elever stöd, även om de studerar hos en annan studieanordnare. Med konceptet Boka en lärare vill vi utveckla det stöd som eleverna kan få, säger Helene Eriksson.

Eleven kan själv boka en lärare på kvällen och få hjälp dagen efter. Mötet kan vara ett telefonsamtal eller att elev och lärare kopplar upp sig på Teams och delar skärm.

– Det kan vara att eleven kört fast på ett mattetal eller är osäkra på om den förstått en uppgift rätt, men inte har lektion förrän om ett par dagar. Eller så kanske eleven inte får tag på sin ordinarie lärare, då är boka en lärare perfekt, säger Helene.

Andra kommuner i närområdet har en liknande service som Helene och hennes kollegor inspirerats av.

– Där fick vi bland annat höra att de hade ett bokningssystem som upplevdes krångligt och inte fungerade så bra. Vi tog med oss de lärdomarna till vår egen IT-avdelning i Härnösand och har fått fantastisk hjälp. Mikael Lindholm och IT-avdelningen har skapat enkelt system för bokning via Teems. Det blev så bra att Microsoft Sverige hört av sig om vill veta mer om det.