Publicerad

Miljöstipedium till Bondsjö förskola - ska utveckla sin utemiljö

Knapp Britta Thyr delade ut stipendium

Igår fick barn och personal på Bondsjö förskola ta emot ett miljöstipendium på 8000 konor av samhällsämnden för att utveckla sin utemiljö i ett pedagogiskt och hållbart perspektiv. Knapp Britta Thyr, ordförande (Mp) i samhällsnämnden, besökte förskolan och delade ut stipendiet till glada barn och glad personal.

Miljöstipendiet delas ut varje år av samhällsnämnden till förskolor och grundskolor i Härnösands kommun. Det delas ut till planerade och pedagogiska projekt som har ett miljösyfte. I år hade sex ansökningar kommit in till samhällsnämnden och två av dem beviljades: Bondsjö förskola och Brännaskolan avdelnings slöjd.

- Det är väldigt viktigt att barn och unga redan från tidig ålder får med sig ett hållbart tankesätt ini vuxenlivet. Därför vill vi uppmärksamma och ge förutsättningar för våra skolor och förskolor att arbeta med miljöfrågor, säger Knapp Britta Thyr.

Hos Bondsjö förskola kommer stipendiet gå till att skapa en undervisningsmiljö utomhus som ett steg i sitt Generation Pep arbete. Bland annat tänker man köpa in material till sitt ”så- och skörda-projekt”.

- Barnen uppskattar verkligen när vi arbetar med vårt så- och skörda projekt. Tack vare stipendiet får vi nu möjligheten att utveckla det ännu mer och se till att det blir en attraktiv lärmiljö för barnen. Vi tror att det kommer bli väldigt uppskattat av alla barn här hos oss, säger My Henning, förskollärare på Bondsjö förskola.

Barn på Bondsjö förskola