Publicerad

Nya regler för specialkost

Måltider

Nu är det är dags för barn och unga i förskolor och skolor att skicka in ansökan om specialkost inför höstterminen. Du behöver lämna din ansökan senast den 8 augusti för att du ska hinna få specialkost vid terminsstarten.

Maten som serveras i skola och förskola ska vara näringsriktig och god. I grundskola och gymnasiet erbjuds alltid flera rätter, ett vegetariskt och ett icke-vegetariskt alternativ. Du som har behov av specialkost av medicinska skäl ska kunna få det mot att du lämnar ett läkarintyg. Ansökan gör du via e-tjänsten Länk till annan webbplats.. Läkarintyget bifogar du med e-tjänsten.

Du som äter vegetariskt, veganskt eller av religiösa skäl önskar annan kost behöver inte lämna in läkarintyg. Ansökan gör du via e-tjänsten Länk till annan webbplats.

Kravet på läkarintyg gäller också dig som arbetar inom skola eller förskola och äter pedagogiska måltider. Har du ett behov av specialkost av medicinsk orsak ska du bifoga ett läkarintyg till din ansökan som du gör på www.harnosand.se/specialkost Länk till annan webbplats..