Publicerad

Erasmusmässa på Hedda Wisingskolan

Elever i gröna t-shirts med texten Keep calm, bakom dem politiker

Under nästan tre år har Hedda Wisingskolan deltagit i två Erasmus+ projekt. Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdomar och idrott. Nu är projekten avslutade och eleverna passade på att berätta om sina erfarenheter och upplevelser på en mässa.

Eleverna har deltagit i två olika projekt.

  • BREAKING BARRIERS med fokus på psykosocial miljö
  • ENVISING med fokus på fysisk och psykosocial miljö

På en storbildsskärm visades ett bildspel och runt om i skolans entréplan kunde besökarna läsa om resultat av aktiviteterna och i montrarna fanns många fina presenter skolan har fått av sin partners.

Mässan bjöd också på en presentation av en före detta elev, Miranda Samuelsson, som har studerat sitt första år på UWC-gymnasiet i Italien. Hon berättade mycket inspirerande om sina erfarenheter av att studera utomlands.

Alla elever på skolan fick ta del av mässan. Många föräldrar, Kastellskolans åk 7-8 och inbjudna gäster från Härnösands kommun passade på att besöka skolan.

Eftersom Hedda Wisingskolan har blivit ackrediterad (fått medlemskap i Erasmus) under sju år framåt kommer skolan att fortsätta sitt arbete med internationalisering för både elever och personal.