Publicerad

Älandsbroskolan uppmärksammar Nobel

glada elever och rektor

Idag fredag 9 december uppmärksammar Älandsbroskolan Alfred Nobel. Skolan har som tradition att fira Nobel, genom att bjuda på Nobellunch i matsalen. Eleverna har även röstat fram årets fredspristagare som får sitt pris under lunchen.

- Älandsbroskolan införde Nobellunchen förra året och det blev succé. Så det känns tevligt att vi kan ha samma koncept igen. Det hade inte varit möjligt utan personalen som arbetar i kötet, Christina Hammarberg och Vivian Hultgren, säger Maria Sundin, som arbetar på Älandsbroskolan.

- Nobellunchen är ett bra sätt att skapa intresse för Nobelstiftelsens priser. Eleverna tycker det är roligt att klä sig i fina kläder och vi dukar fint i matsalen med vita dukar. Sedan är det personalen på skolan som serverar eleverna lunchen, berättar Christina Hammarberg.

Fredspriset

Alla elever på skolan fick tidigare i veckan rösta på vilka som skulle få skolans utmärkelse Fredspriset. Motiveringen löd: Med sitt hjälpsamma, omtänksamma agerande mot andra elever och personal.

De som blev framröstade av sina klasser är: Saga (förskoleklass), Ludvig Melander (åk1), Sickan Pettersson (åk 2), Nikki Ström (åk 3), Märta Östman (åk 4), Melker Marklund (åk 5), Algot Andersson och Isabell Lindström (åk 6).

-Det är fantastisk roligt att få uppmärksamma elever som är förebilder när det gäller vänskap, trygghet och studiero, säger rektor Tommy Nilsson, strax efter att han delat ut utmärkelsen.

Eleverna fick även rösta fram en personal i samma kategori. Den personal som fick flest röster från eleverna var Daniel Ljungström som arbetar i åk 5 och på fritids.

Elever får pris av rektor
Elev får pris av rektor
Elev i förskoleklass får pris av rektor