Publicerad

88 procent fick jobb direkt efter examen från Heta Utbildningar

En kille och tjej sitter med vita hjälmar i ett driftrum.

Vill du jobba inom teknik, hållbarhet och miljö? Välj då Heta Utbildningar i Härnösand! Ansökan för höstterminen 2023 är öppen.

På Härnösands Energitekniska Arena (HETA) har vi under lång tid utbildat personal inom industri- och energisektorn. På senare år med extra fokus på förnybar energi och energieffektivisering.

- Nu satsar vi ännu mer på hållbarhet och miljö med den nya utbildningen Stadsodlare. Det här är utbildningen för dig som vill kombinera odling med entreprenörskap och som vill lära dig mer om hållbar matproduktion i stadsnära miljö - från produktion till konsument, säger Håkan Ölund, campuschef på Härnösands kommun

Våra utbildningar vänder sig till dig som vill gå vidare med en yrkesinriktad utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du läser på distans och varvar hemstudier med LIA (lärande i arbete – en praktikform), och så kallade inneveckor.

Inneveckorna gör du på Härnösands Energitekniska Arena (HETA) - en unik studiemiljö. Med komplett och totalintegrerat labb och fullutrustad maskinhall för energi och industri erbjuder vi en studiemiljö som är unik för Sverige och som har få motsvarigheter i Skandinavien.

- Här blir teori till praktik. Du kan köra energiomvandlande utrustning med olika turbiner, förbränningsutrustningar samt värmepumpar, kylmaskiner, sol-el och fastbränsle – allt under samma tak. Du tränar i allt från små enkla labbmiljöer till kommersiell skala, säger Håkan Ölund.

LIA hjälper dig att skapa kontakter direkt med arbetslivet, och många gånger leder LIA-platsen till anställning när du tagit din examen.

En tjej och kille håller på med el-utrustning.

Var ser du din framtid?

Kolla in våra utbildningar och sök senast den 15 maj!

www.hetautbildningar.se Länk till annan webbplats.

Certifierad kyl- och värmepumptekeniker

Bli en viktig pusselbit för framtidens klimat och miljö. Bidra med miljövänliga och hållbara lösningar som på sikt kan hjälpa till att begränsa den globala temperaturhöjningen. Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Driftingenjör Elkraft

Det finns ett stort behov av nya tekniska lösningar, som smarta nät och mikroproduktion för att möta de växande kraven. Här kan du vara med och påverka energiomställningen! Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Drifttekniker kraft och värme

Dagens utvecklingsmöjligheter med nya tekniska landvinningar och miljökrav gör att denna bransch erbjuder möjligheter till ett utvecklande och spännande yrkesliv där efterfrågan på denna kompetens förväntas vara stor den närmaste framtiden.
Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Stadsodlare

Stadsodlare är perfekt om du tycker om att jobba utomhus, entreprenörskap, möta människor och bidra till en hållbar utveckling. Hållbar matproduktion kommer att vara en av framtidens viktigaste utmaningar att lösa, att korta transportvägarna och föra ihop produktion och konsument. Vi behöver öka förståelsen för både ekologi, hållbara ekosystem och mat med bättre näringsinnehåll. Håller du redan på med småskalig odling och vill expandera är utbildningen perfekt. Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Ett gäng grabbar kontrollerar ledningar.