Utbilda dig till Trafiklärare

Kvinnlig trafiklärare instruerar elev i bil.

Arbetsmarknadens behov av trafiklärare i Härnösand och i Västernorrland summerar till drygt 30 nya trafiklärare för de närmaste 3-5 åren.

Ansökan och kursstart

Distansutbildning med fysiska träffar på Lärcentrum

Sista ansökningsdag: 30 juni 2021
Utbildningsstart: 13 december 2021

Som trafiklärare undervisar du elever som ska ta körkort för bland annat personbil. Trafikläraryrket är ett väldigt socialt yrke där du möts av nya personligheter varje dag och följer deras väg mot körkortet. Du utbildar både i bil och i lektionssal. Du planerar och organiserar lektioner, talar inför grupper och ska kunna ge både coachning och mental träning till dina elever så att de klarar av utbildning och tester på väg mot sitt körkort.

Läs mer på YrkesAkademin och ansök här Länk till annan webbplats.

Utbildningens omfattning

Utbildningen är på heltid och du som studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Under utbildningen varvas teoretiska kurser som du tar del av på distans med fysiska träffar i Borlänge, Luleå, Norrköping, Härnösand eller Östersund. Utbildningen är CSN-berättigad och leder till en yrkeshögskoleexamen.

Jobbmöjligheter

I branschen finns ett stort behov utav trafiklärare med behörighet och trafikskolorna har idag svårt att rekrytera kunnig och välutbildad arbetskraft. Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) ser denna utbildning som väldigt viktig för branschens framtida utveckling och för att kunna anställa rätt kompetens.

LIA- Din genväg till jobb

En fjärdedel av utbildningstiden är du på en arbetsplats, LIA, Lärande i arbete. Där får du praktisera det du lärt dig, samtidigt som arbetsgivaren lär känna dig. Det ger dig stora chanser för att den sista LIA-perioden kan leda till en anställning.

Mer information

Har du funderingar på vad utbildningen innebär, kontakta YrkesAkademin
E-post: trafiklarare@ya.se