Publicerad

Kvarteret Seminariet - ett spännande bostadsprojekt kan ta sin början

Ett fantastiskt område i toppläge, högst upp på Nybrogatan i Härnösand. Härnösands kommun vill utveckla kvarteret Seminariet och idag fick exploatörer, och andra intressenter chansen att titta på området.

Kommunens visioner är att skapa ett attraktivt nytt bostadskvarter mitt i Härnösand. Kommunen söker exploatörer som vill bygga om Seminarieskolan till bostäder, men även hitta andra intressenter som vill bygga nytt på området.

Arkitekten Johan Berg från Berg Thornton, hade en inspirerande föreläsning om systerhuset i Luleå, och hur de gjorde när huset omvandlades till bostäder.

Man som föreläser om hus.

Johan Berg, arkitekt, Berg Thornton.

– Utmaningen för oss i Luleå var att försöka skapa så mycket bostadsytor utan att skada byggnaden, och ändå bevara charmen och karaktären på huset, säger Johan Berg.

På plats under på inspirationsseminariet fanns också Emil Westerlind, Westerlinds fastigheter som berättade om satsningarna som görs i Härnösand och deras stor hjärta för staden.

Anna Gidmark från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, berättade om bostadsmarknaden i Härnösand. Det vi har märkt är att läget, bekvämligheter och hög standard är viktigt för köparna.

Härnösands kommun tillväxtchef Uno Jonsson var nöjd med dagen.

– Vi har provat något nytt genom att bjuda in flera intressenter samtidigt, känns som ett nytt koncept och vi har fått bra respons. Vi kommer säkert att hitta intressenter för området, säger Uno Jonsson, tillväxtchef Härnösands kommun.

På eftermiddagen fick intressenterna en unik visning av den gamla skolbyggnaden och sedan hade kommunen separata möten inbokade med ett flertal intresserade företag.

Ett av Härnösands mest spännande bostadsprojekt kan ta sin början.