Publicerad

Buss 58 får ny sträckning

Karta över nya sträckningen för buss 58.

På grund av ökat resande får busslinje 58 från och med 30 september ny sträckning. På väg från Eriksdal kommer den att gå rakt fram på Volontärvägen i stället för att köra Brännavägen och Frideborgsgatan.

Sedan Härnösandskortet för 50 kronor i månaden infördes har resandet med busstrafiken i tätorten ökat kraftigt. På linje 58 har antalet resenärer ökat med 96 000 resenärer eller 84 procent. Det har i sin tur lett till svårigheter att hålla tidtabellen.

− Även små förseningar skapar problem eftersom tidtabellerna för alla linjer är synkade med varandra så att det ska gå smidigt att byta buss, säger trafikchefen Ulf Andersson.

Genom att köra Volontärvägen får linje 58 både kortare väg och färre hållplatser. De tre hållplatserna som finns på Frideborgsgatan tas bort och en ny placeras på Volontärvägen, strax väster om Floragatan.

− Det är så klart en försämring för de som bor längs Frideborgsgatan. Men det är trots allt inte så långt till Gånsviksvägen där linje 24 passerar, säger Ulf Andersson.