Publicerad

Företag vill bygga radhus på Stenhammar

satellitbild över ett bostadsområde med två blåa områden i skogsmark

Företaget Lillskär vill bygga rad- och kedjehus på de blåmarkerade fastigheterna.

Företaget Lillskär AB vill bygga rad- och kedjehus på en förlängning av Talgoxevägen på Stenhammar. Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna en så kallad markanvisning där Lillskär får tolv månader på sig att projektera och börja sälja bostäderna.

De två tomterna det handlar om ligger i förlängningen av Talgoxevägen. Lillskär AB planerar att upplåta rad- och kedjehusen som bostadsrätter, samma upplägg som företaget gjort på Lövudden. Totalt handlar det om 12 bostäder på Lövudden och 20-25 på Talgoxevägen.

Samtidigt som Lillskär börjar projektera och sälja husen kommer kommunen att bygga förlängningen av Talgoxevägen under 2021, förutom asfalteringen som sker 2022.

Den dag Lillskär har bygglov och finansiering klar får företaget köpa fastigheterna av Härnösands kommun för 3,5 miljoner kronor.

− Det här är mycket positivt för Härnösand. Vi får nya bostäder i två mycket attraktiva lägen. På Talgoxevägen får de boende en fantastisk utsikt och har slalombacken och resten av Vårdkasen alldeles intill, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).