Publicerad

Ploggarundan - nytt inslag i Härnösands hållbarhetsarbete

Informationsskylt och skräpkorg med text Plogga, bli en miljöhjälte

Den 18 september är det Hela Sverige plockar skräp dagen. Inför dagen har Härnösands kommun monterat upp fem ploggastationer längs en sträcka som börjar vid Bryggaren Strand går går hela vägen till piren på Kronholmen. Vi kallar sträckan för Ploggarundan. Plogga = plocka skräp och jogga.

Plogga - vad är det?

Plogga är ett initiativ och en förening som startades 2016. Plogga betyder plocka skräp och jogga - men det går såklart lika bra att promenera, cykla, simma, surfa eller annat i samband med att du plockar skräp när du är ute.

Var med den 18 september

Det finns flera sätt för dig att vara med när Hela Sverige plockar skräp den 18 september.

Visa upp ditt engagemang
För dig som vill plocka på egen hand, med kompisar eller familj. Anmäl dig till Håll Sverige Rents skräpplockning. På så sätt är du med och visar hur många som engagerar sig i detta. I skrivande stund är det 125 332 personer anmälda till Håll Sverige Rent-dagen, hur många blir vi från Härnösand?

Skapa ett eget event
Vill du, ditt företag, din förening eller annan gruppering göra en egen skräpplockaraktivitet är det så klart fritt fram. Du kan registrera evenemanget på Håll Sverige Rents kampanjsida för skräpplockardagen. Länk till annan webbplats.

Häng med på någon annans event
Vill du hellre delta i ett event som någon annan arrangerar. Gå in på Håll Sverige Renst kampanjsida för skräpplockardagen Länk till annan webbplats. och sök efter evenemang i närheten av dig.

Läs mer

Läs mer om Ploggarundan och vad Plogga är på www.harnosand.se/plogga Länk till annan webbplats.