Publicerad

Vägarbete på Västra Kanalbron

en bro som går över en kanal

Med början måndag 16 maj ska beläggningen på Västra Kanalbron bytas ut. Arbetet pågår till och med onsdag 25 maj och under den tiden är endast ett körfält öppet för trafik. Dessutom blir det ingen broöppning.

Biltrafiken kommer att regleras med tillfälliga trafikljus vid bron och trafikljusen i korsningen Storgatan/Hospitalsgatan kommer att blinka gult.

− Det finns risk för köbildning och väntetider för bilister, särskilt i rusningstid, säger kommunens teknikchef Niclas Hälldahl.

Busshållplatserna vid Teatern stängs under byggtiden och även båtfolket påverkas då bron inte kan öppnas under arbetets gång.

Arbetet är en garantiåtgärd sedan den nya bron byggdes 2015-2016. Asfalten på klaffbron har inte hållit utifrån de krav som ställdes när bron upphandlades och behöver alltså bytas ut. På en klaffbro läggs en speciell asfalt som är både lätt och långlivad.

− Det är olyckligt att det behöver ske just nu i början av båtsäsongen, men det behövs en väldigt specialiserad entreprenör för den här typen av jobb och de hade tid just nu, säger Niclas Hälldahl.