Publicerad

Ny latrintömningsstation i Härnösand

mot en orange vägg finns en liten tillbyggnad med två glasdörrar.

Nu finns en ny latrintömningsstation där husbilar, husvagnar, tivolin och cirkusar kostnadsfritt kan tömma både latrin och gråvatten. Stationen ligger på Jaktstigen, längs infarten till Härnösands kretsloppspark, och är ett samarbete mellan Härnösands kommun och HEMAB.

Vid stationen finns det möjlighet att tömma så väl gråvatten som latrin och fylla på färskvatten om man är på genomresa med husvagn eller husbil. En funktion som är efterlängtad och eftertraktad av både turister och de som hälsar dem välkomna till vår stad.

- Vi har haft förfrågningar från tivolin och liknande, som är på genomresa och vill tömma latrin. Tyvärr har vi hittills inte haft någon plats att hänvisa dem till, men nu kan vi ta hand om det på ett miljöriktigt sätt och det känns så klart jättebra, säger Håkan Öhman, projektledare och etableringssamordnare på HEMAB.

Men även mindre fordon är välkomna att använda platsen. Anders Engelholm är husbilsägare i Härnösand och mycket nöjd med att det äntligen finns en station att tömma latrin vid.

- Den är bland de bättre vi stött på under de år vi haft husbil, konstaterar han. Riktigt fräsch och fin!

Och att det kan locka fler att stanna till i vår vackra stad är han övertygad om.

- Härnösand kan absolut bli en än mer intressant destination för sådana som oss med husbil. Vi själva väljer bort platser som innebär stök med gråvatten och latrin, så det här tror jag nog kommer ge fler besökare till Härnösand.

Läs mer om latrintömningsstationen på HEMAB:s hemsida Länk till annan webbplats.