Publicerad

Nedräkning till inflytt på Lövudden

Nu är Härnösands nyaste bostäder i princip klara för inflyttning. Under tisdagen visade byggherren Lillskär upp de nybyggda bostadsrättsradhusen på Strandängsvägen alldeles intill Södra sundet. Alla de tolv radhusen är sålda och den 29 september får ägarna nycklarna till sina nya hem.

För de nya Lövuddenborna väntar ett gott liv nära stadens service men ändå med naturen som granne och med utsikt mot Södra sundet. De tolv bostadsrättsradhusen är identiska i storlek – 3 rum och kök, 87 kvadratmeter - och planlösning, men det har funnits stora möjligheter att välja ytskikt, kulörer och extrautrustning som exempelvis braskamin, vilket gör att varje radhus har sin egen karaktär invändigt.

I radhuset ingår carportplats med laddare för elbil, fiber är indraget i alla hus och till och med gräsmatta och buskar är på plats i trädgården.

- Många köpare har önskat att det ska vara så lite jobb som möjligt kvar när de flyttar in så då har vi löst det, säger Carolina Hagren på Lillskär.

Arbetet med att utveckla Lövudden började på allvar 2014, då naturområdet nedanför Strandängsvägen iordningsställdes och gatan byggdes. 2017 såldes den första tomten. Mycket kraft har lagts på att göra strandpromenaden längs vattnet och ut mot Sparrudden mer lättillgänglig och attraktiv. Och längs den nya Strandängsvägen skapades tomter både för radhus och villor.

Flera villor är redan byggda och i slutet av september går alltså radhusprojektet också i mål. För Lillskär innebär det slutet på två års arbete med projektet på Strandängsvägen. Dessförinnan hade företaget haft kontakt med Härnösands kommun under ett års tid, framförallt med mark- & exploateringshandläggare Hanna Viklund.

- Hanna presenterade idén för oss tidigt och vi hade mycket frågor. Inför ett sånt här projekt måste man alltid göra en bedömning av marknaden, och i områden där det inte har skett så mycket nyproduktion de senaste åren kan man ibland känna sig lite osäker. Men vi fick bra svar från kommunen och det här är ett fantastiskt område, så vi trodde på Härnösand – och det gjorde vi ju rätt i! Vi har fått ett jättefint gensvar från kunderna, säger Carolina Hagren.

Lillskär fortsätter nu satsningen i Härnösand och planerar för 22 kedjehus på Talgoxevägen på Stenhammar. Läs mer om projektet här.

För de nya husägarna har nu nedräkningen börjat på allvar. Ett av paren som flyttar in i månadsskiftet är Nina Schönström Olsson och Göran Olsson. De lämnar ett boende på Bryggvägen som är vattennära och ungefär lika stort. Men valet kändes enkelt.

- Nu får vi ett boende på markplan. Det har blivit många promenader förbi huset under några månader. Nu längtar vi verkligen efter att flytta in, säger Nina.

Läs om fler planerade bostäder i Härnösand här.