Publicerad

Kraftigt snöoväder under helgen

en röd bil i snöoväder i en gatumiljö med mycket snö

Det är risk för trafiksvårigheter den kommande helgen. Under lördag och söndag beräknas det falla stora mängder snö och snöröjningen kan tvingas prioritera.

Kommunens entreprenör har tagit in extra resurser och kommer att köra dygnet runt. Men det är inte säkert att det räcker ändå.

− Prognoserna är fortfarande osäkra, men i värsta fall måste vi prioritera och då är framkomligheten för blåljustrafiken allra viktigast, säger teknikchefen Niclas Hälldahl.

I det läget har de större stråken högsta prioritet och även mindre villagator ska hållas öppna, men förmodligen inte med full bredd. När det gäller gångbanor så prioriteras de större huvudstråken medan mindre gångbanor kan få vänta tills ovädret är över.

Enligt prognosen blir det som värst under lördag och söndag, men även under måndag och tisdag nästa vecka kommer det snö, snöblandat regn eller regn.

Några uppmaningar till allmänheten är:

  • Undvik att köra bil om det inte är absolut nödvändigt.
  • Undvik om möjligt att parkera längs gatorna.
  • Visa hänsyn till varandra om det blir trångt och svårt att komma fram. Tänk särskilt på oskyddade trafikanter.
  • Använd reflexer om du måste ge dig ut.

− Och så hoppas vi på förståelse för att det kan bli problem när det kommer stora mängder under flera dagar. Personalen kommer att jobba så mycket de kan och får, men även de behöver äta och sova, säger Niclas Hälldahl.