Publicerad

First Camp AB vill etablera camping på Smitingen

En enig kommunstyrelse bestämde vid sitt novembermöte att skriva ett markanvisningsavtal med First Camp Sverige AB.

Avtalet ger First Camp ensamrätt att i två år undersöka möjligheterna att bygga en camping vid Smitingens havsbad. Under den tiden ska företaget tala om hur bygget kan genomföras och finansieras. De ska också komma överens med kommunen om ett långsiktigt arrendeavtal.

First Camp, en av Sveriges största campingkedjor. Genom markanvisningsavtalet får de chansen att bygga Höga Kustens nya friluftsdestination med camping och aktiviteter vid Smitingens havsbad.

Företaget har sedan tidigare 15 stora campingar från Danmark i söder till Luleå i norr, bland annat Mölle och Torekov i Skåne, Tylösand i Halmstad, Kolmården utanför Norrköping och Nydala i Umeå. Nu planerar företaget för en camping på Smitingen med modernt boende, spännande aktiviteter och fantastiska naturupplevelser.

Det var i maj som Härnösands kommun gick ut och sökte aktörer för att bygga och driva en camping på Smitingen. Flera intresseanmälningar kom in och bland dem valdes First Camp ut.

– Den nya campingen blir en viktig pusselbit i satsningen på destination Höga Kusten och att locka fler besökare från både Sverige och utlandet, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande. Satsningen blir till glädje för härnösandsborna på flera sätt, både genom fler besökare, en restaurang på plats och bättre infrastruktur.