Publicerad

Killar, män – det är dags att börja snacka

I veckan testade Härnösands kommun i samarbete med Höga Kusten Industrigrupp konceptet #killmiddag.

Ambitionen med killmiddag är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle. I detta fall handlade om män i ledande roller inom näringsliv, kommun och idrottsföreningar. Killmiddag är ett sätt för män att i en trygg och inspirerande miljö prata om hur det är att vara kille/man o...ch hur man aktivt kan bidra till positiv utveckling. Luis Lineo, samtalsledare och utbildare som bland annat varit ordförande i föreningen MÄN vad på plats och höll i samtalet.

- Helt fantastiskt att Härnösands kommun kom med förslag på denna aktivitet. Utifrån de jämställdhetsproblem vi lever med idag är jag positiv till varje möjlighet att göra mer. Det här upplägget blev väldigt inspirerande för oss som var här, även om det också är jobbigt att gräva i hur illa det faktiskt är ställt och vilket ansvar var och en av oss har och har haft, säger Malte Frisk, vd på Logosol och ordförande i Höga Kusten Industrigrupp.

- Det här känns bra och viktigt. Tänk om Härnösands varumärke i framtiden på riktigt förknippas med omtanke, respekt och värme, säger Tomas Wahlund, kommunikationschef på Härnösands kommun.

#killmiddag #WeDo #härnösand

#WeDo är en del i Härnösands kommuns arbete med att förebygga trakasserier och kränkande behandling.