Publicerad

Välkommen till nya harnosand.se

skärmavbild av startsidan på Härnösands kommuns hemsida

Måndag 10 december släpptes Härnösands kommuns nya webbplats. Den är anpassad för det moderna mediesamhället och målet är att den ska vara tydlig och lätt att navigera på och att besökaren enkelt ska hitta den information som efterfrågas.

– Vi har hela tiden haft publiken i fokus när vi byggt vår nya webb. Användarvänlighet och begriplighet har varit ledord i arbetet, säger kommunikationschefen Tomas Wahlund.

Det är inte bara formen som är ny, under hösten har allt innehåll gåtts igenom och uppdaterats ute i de olika verksamheterna. I den nya strukturen har antalet sidor kunnat minskas från cirka 2 300 till 900.

En nyhet är en frågor-och-svar-funktion på startsidan där du kan ställa vilken fråga som helst som rör kommunens verksamheter och få ett svar inom två arbetsdagar. Där listas också de vanligaste frågorna och svaren.

En annan nyhet är #mitthärnösand, en del av den nya webben som framför allt riktar sig till besökare och människor som funderar på att flytta till eller etablera sig i Härnösand. Där hittar du till exempel besöksmål, aktiviteter och evenemang i Härnösand, en flytta-in-guide och en lista över de spännande utvecklingsprojekt som pågår i kommunen. De sidorna hittar du på harnosand.se/mittharnosand

Ytterligare en nyhet är harnosand.nu, en webbplats med berättelser om personer, platser och allt annat som gör Härnösand till Härnösand. Den kommer kontinuerligt att fyllas på med nya och aktuella berättelser. harnosand.nu är särskilt anpassad för mobila plattformar.

– Nu är nya harnosand.se i drift, men det är bara början. Nu börjar nästa fas i projektet, en fas som till stor del handlar om att ta in användarnas synpunkter och fortsätta utvecklingsarbetet, säger Tomas Wahlund.

– Därför vill vi väldigt gärna ha in synpunkter som vi kan använda i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Skicka dina synpunkter till kommunikationsavdelningen@harnosand.se