Publicerad

Härnösands kommundirektör lämnar sin post för nytt uppdrag i Region Gävleborg

Porträttbild på Sofia Pettersson

Sofia Pettersson

Härnösands kommundirektör Sofia Pettersson väljer att lämna post för ett nytt uppdrag i Region Gävleborg. Sofia har arbetat som kommundirektör i sex år.

 – Det har varit en av de bästa perioderna i mitt liv. Jag har älskat att göra det här. Att få vara med och göra skillnad för en kommun som har en så stor plats i mitt hjärta har varit väldigt roligt och meningsfullt, säger Sofia Pettersson.

– Sex år som kommundirektör är en lång tid. Jag har full förståelse för att Sofia vill prova nya utmaningar och önskar henne stort lycka till, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

I Region Gävleborg får Sofia titeln hållbarhetsdirektör och biträdande regiondirektör. Hon tillträder tjänsten den 1 april 2019.

– Det är ett nytt spännande uppdrag med en annan strategisk inriktning i en region som är på frammarsch. Att få vara en del av det känns mycket spännande, säger Sofia Pettersson.

Direkt efter nyår startar en rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör.

– I min roll har jag mött många härliga människor som verkligen vill utveckla Härnösand. Jag hoppas att de människorna får mycket utrymme och stöd i framtiden, säger Sofia Pettersson.