Publicerad

Nya kommunala chefer på plats

porträttbild på två män och en kvinna

Nye skolchefen Roland Bång, tillförordnade kommundirektören Birgitta Wigren och nye socialchefen Mats Collin.

Den 1 april började två nya chefer sitt arbete i Härnösands kommun. Det är Roland Bång som är ny skolchef och Mats Collin, ny socialchef. Dessutom tar förre skolchefen Birgitta Wigren över som tillförordnad kommundirektör efter Sofia Pettersson under tiden som rekryteringen av en ny kommundirektör pågår.

Roland Bång efterträder Birgitta Wigren som skolchef. Han kommer närmast från en tjänst som socialchef i Vilhelmina kommun och har dessförinnan haft ett antal olika chefsbefattningar inom skolans värld, bland annat i Umeå och Örnsköldsvik.

– Att det nu blir Härnösand har två orsaker. Dels är Härnösands sätt att jobba övergripande med strategiska framtidsfrågor väldigt lockande. Men framför allt är det själva jobbet. Jag har mitt hjärta inom skolan och Härnösand har gott rykte som skolkommun.

Mats Collin efterträder Agneta Nordström som går i pension. Han kommer från en tjänst som socialchef i Gävle kommun där han hade ansvaret för individ- och familjeomsorgen.

– I Härnösand får jag ansvaret för hela bredden av verksamheter inom socialtjänsten och det känns stimulerande. Jag upplever också att det finns ett starkt driv och en stor vilja att utvecklas och förbättras i Härnösand, både inom socialförvaltningen och i kommunen som helhet.

Birgitta Wigren skulle egentligen ha lämnat kommunen till sommaren, men väljer nu alltså att fortsätta ett tag till.

– Det känns så roligt och spännande att få avsluta mitt kommunala yrkesliv på det här sättet så jag lägger andra planer åt sidan så länge, säger Birgitta Wigren.