Publicerad

Lars Liljedahl blir ny kommundirektör

Lars Liljedahl från Östersund blir ny kommundirektör i Härnösand. Det har en enig kommunstyrelse beslutat. Lars är 56 år och arbetar idag som förvaltningschef för vård och omsorgsnämnden i Östersunds kommun.

– Det är med lika stora portioner ödmjukhet och glädje som jag tackat ja till erbjudandet om att få arbeta som kommundirektör i Härnösand, säger Lars Liljedahl. Det är möjligheten att få det yttersta ansvaret för helheten i en kommun som framför allt lockat mig att söka jobbet.

– Rekryteringsgruppen är enig om att Lars Liljedahl är den person vi har sökt. Även de fackliga organisationerna stödjer förslaget, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

porträttbild på man med glasögon i pannan

Lars Liljedahl.

Lars börjar sin tjänst den 4 september 2019.

– Även om jag gärna hade velat börja direkt så vill jag samtidigt göra ett gott avslut i Östersund där jag nu är inne på mitt åttonde arbetsår. Det innebär att jag jobbar kvar under min tre månader långa uppsägningstid, säger Lars Liljedahl.

– Vi önskar Lars varmt välkommen till oss. Vi bedömer att han har de ledaregenskaper vi tycker är rätt för Härnösand just nu, säger Andreas Sjölander.