Publicerad

Presenterade nytt regemente i riksdagen

två personer presenterar på en skärm

Härnösands tillväxtchef Uno Jonsson och Hans Pahlin, projektledare i Sollefteå, presenterade fördelarna med Härnösand/Sollefteå regemente.

Onsdag 20 november deltog representanter för Härnösands och Sollefteå kommun ett riksdagsseminarium om det framtida försvaret.

− Vi fick presentera vårt erbjudande om Härnösand/Sollefteå regemente och de fördelar det ger. Här kan försvarsmakten etablera sig snabbt och kostnadseffektivt och verka i två miljöer, både kust och inland, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand.

Härnösands tillväxtchef Uno Jonsson och Hans Pahlin, projektledare i Sollefteå, gjorde en dragning för de riksdagsledamöter och övriga som var med, totalt cirka 30 personer. Även försvarsexperten Patrik Oksanen deltog och pratade om vikten av att bygga upp försvaret i mellersta Norrland.

− Vi fick mycket beröm för vår presentation och för att vi går fram tillsammans med ett gemensamt erbjudande, säger Andreas Sjölander.

Seminariet arrangerades av de västernorrländska riksdagsledamöterna Emil Källström (C) och Jörgen Berglund (M).

porträttbild på tre personer

Kommunstyrelsens ordförande i Härnösand Andreas Sjölander och Sollefteås oppositionsråd Åsa Sjödén tackar försvarsexperten Patrik Oksanen.