Publicerad

Insamling av pumpflaskor på Kretsloppsparken

Pumpflaskor.

Har du tomma pumpflaskor eller flaskor med "snäpplock" liggande hemma? Då kan du göra en insats för vården! Nu håller problemet med handsprit på att lösas, men tomma plastflaskor till spriten är fortfarande en bristvara.

Att det råder brist på bland annat handsprit så här i coronatider har nog ingen missat. Detta är nu på väg att åtgärdas i Härnösands kommun, men din hjälp behövs! Nu saknas det nämligen flaskor till handspriten.

- Den typ av flaskor som vi behöver få tag på är pumpflaskor och flaskor med "snäpplock" som de vanligtvis använder inom vården, säger Andreas Vikdahl, Medicinskt ansvarig sjuksköterska i Härnösand. Det kan ha varit tvål eller handsprit i förpackningarna tidigare, det spelar ingen roll, bara de är av den här typen, konstaterar han.

Insamling på Härnösands kretsloppspark

Flaskorna kommer nu börja samlas in på Härnösands Kretsloppspark, i anslutning till byggnaden med Återbruket.

- Vi tar tacksamt emot allt vi kan få in och sedan får vi göra en bedömning om vad som går att använda, men som sagt pumpflaskor och flaskor med snäpplock är det vi söker, säger Andreas. Flaskor med sprayfunktion eller där locket trycks ner för att öppnas är inte aktuella.

Det behövs flaskor med pump eller snäpplock. Flaskor med sprayfunktion eller lock som trycks ner för att öppnas går tyvärr inte att använda.

Kontakt

Irene Hedlund
Affärsområdeschef Återvinning
E-post: irene.hedlund@hemab.se
Telefon: 076-796 72 99

Veronika Ström Uotela
Arbetsledare Härnösands Kretsloppspark
E-post: veronika.strom.uotela@harnosand.se
Telefon: 070-190 51 59

Härnösands kretsloppspark
Jägaregatan 9
Härnösand