Publicerad

Härnösand går mot strömmen och satsar stort på sommarlovsaktiviteter

Färgglad illustration med vatten, sol, segelbåt, simfötter, längs Härnösands kustlinje.

Sommar och första sommarlovsveckan för eleverna i Härnösand. Och det finns massor av aktiviteter vara med på. Detta trots att det statliga stödet till sommarlovsaktiviteter dragits in. Flera kommuner i landet anordnar betydligt färre aktiviteter än tidigare och vissa kommuner erbjuder inga aktiviteter alls. I Härnösand är programmet minst lika starkt som tidigare, kanske till och med bättre.

I en enkät som TT genomfört säger 169 av de 229 kommuner som har svarat att det blir färre aktiviteter i år.

– Vi vet att fler barn än vanligt kommer att vara hemma i sommar och vill göra allt vi kan för att ge barn och ungdomar i Härnösand ett riktigt bra sommarlov, säger Johan Sundqvist, majoritetsföreträdare i kommunstyrelsen (mp).

Rallylydnad, cheerleeding, segling, graffitti, fotboll, clownkurs, discgolf, filmkollo och bågskytte är några av de aktiviteter som erbjuds. Och alla är kostnadsfria.

Ett 30-tal föreningar och kulturaktörer delar på 700 000 kronor och satsningen har resulterat i en lång rad av roliga möjligheter.

– Tack vare Härnösands rika föreningsliv och de kulturaktörer som finns i kommunen kan vi presentera en imponerande bredd av aktiviteter, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

Alla aktiviteter är utomhus och har max 45 deltagare. De är öppna för alla som känner sig friska och inte har några symtom på sjukdom, så väl Härnösands bor som besökare.

Med anledning av corona kan förändringar ske utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

www.harnosand.se/sommarlov Länk till annan webbplats. hittar du alla aktiviteter.