Publicerad

Företag vill bygga radhus på Lövudden

Vy över gata där det ligger två nybyggda villor och tomma tomter

Längst in på nedsidan av vägen är det tänkt att de nya radhusen ska ligga.

Fastighetsbolaget Lillskär får möjlighet att bygga radhus på Lövudden i Härnösand. Kommunstyrelsen har beslutat att företaget får en så kallad markanvisning.
– Läget är fantastiskt. Vår filosofi är att bygga i lägen där vi själva skulle vilja bo och det här är precis ett sådant läge, säger Henrik Lindkvist på Lillskär.

Markanvisningen innebär att Lillskär får ensamrätt att utreda förutsättningarna för ett bygge under 18 månader och marken kommer inte att säljas till någon annan under den tiden. Men det kan gå betydligt snabbare än 18 månader. Företaget och kommunen är överens om priset för det 4 400 kvadratmeter stora området och det finns färdiga idéer om vilken typ av hus som ska byggas.

− Vi tänker oss att bygga i trä och hoppas kunna starta försäljningen redan i början av 2021, säger Henrik Lindkvist.

Lillskär har lyckade erfarenheter sedan tidigare av bostadsprojekt på små orter och har även jobbat med projekt på Norra Kajen i Sundsvall.

− Vi vill utveckla unika lägen och skapa spännande och trivsamma boendemiljöer som gör avtryck i lokalsamhället, säger Henrik Lindkvist.

På Lövudden har några villor byggts det senaste året och fler villatomter är till salu. Nu kan villorna alltså kompletteras med radhus.

− Det här känns jättebra. I Härnösand och Höga Kusten finns fantastiska möjligheter till havsnära boenden och på Lövudden finns en enorm potential. Tillsammans med Lillskär kan vi nu ge fler människor möjlighet att förverkliga sin dröm om att bo nära havet och ändå centralt, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).