Publicerad

Hernö Gin får markanvisning för att bygga hotell

Skiss på högt hus plus porträttbild på Jon Hillgren.

En enig kommunstyrelsen i Härnösand har idag tagit beslut om att ge det nybildade bolaget Hotell Hernö Gin AB en markanvisning som gör det möjligt att bygga ett hotell på Kanaludden i Härnösand.

Hernö Gin skriver i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats. att de tänker förverkliga planerna på ett destinations- och upplevelsehotell i Härnösand.

– Det här är en glädjens dag! Jag vill verkligen hylla Hernö Gin och Jon Hillgren för att de fortsätter det arbete som Patrik Attini vid Hotell Södra Berget gjort i den här frågan. Satsningen visar en enorm tro på Härnösand och Höga Kusten och en stark vilja till utveckling, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

– De här satsningarna gör Härnösand och Höga Kusten ännu starkare. Planerna passar bra ihop med alla de övriga investeringar som just nu sker i Höga Kusten. Vi har verkligen duktiga och drivna lokala entreprenörer med ambitioner och hjärta för Härnösand och det är alldeles underbart, säger Christina Lindberg, oppositionsråd (C).

– Vi vet att det här är en viktig nyckel för nyetableringar och för att behålla både myndigheter och företag i Härnösand. Vi jobbar intensivt för att stärka Härnösand med fler offentliga jobb och privata företag. I dessa samtal får vi hela tiden återkoppling om att det saknas möjligheter att arrangera konferenser och att det saknas hotellsängar i Härnösand. Den satsning som Hernö Gin gör på ett till hotell i Härnösand ger verkligen positiva effekter till det arbetet, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

– Ska vi skapa tillväxt och utveckling inom besöksnäringen i Höga Kusten så behövs investeringar i upplevelser och anläggningar. På Kanaludden får vi både och. Det är helt fantastiskt, säger Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD) och styrelserepresentant i Höga Kusten Destinationsutveckling.

– Det känns bra att projektet går framåt. Det kommer att betyda mycket för vårt näringsliv och utvecklingen av besöksnäringen. Kul att Patrik Attini fortfarande finns med och stöttar satsningen. Han har en enorm branscherfarenhet och gör ett fantastiskt arbete med Hotell Södra Berget, säger Petra Forsström, näringslivschef i Härnösands kommun.