Publicerad

Viking Line kryssar till Härnösand och Höga Kusten

Ett stort fartyg på öppet vatten

Nu är det klart att det blir kryssningar till Härnösand även nästa sommar. Den här gången är det Viking Line som kommer att köra fem kryssningar från Stockholm till Härnösand mellan maj och september.

− I går presenterade vi ett nytt destinationshotell och nu tar vi emot nyheten att även Viking Line väljer Härnösand som besöksort nästa år. Det bekräftar att vi även i framtiden kommer att vara en attraktiv stad att besöka, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD) och styrelserepresentant i Höga Kusten Destinationsutveckling instämmer:

− Vi utgör en unik attraktion som bidrar till att stärka regionen och att Höga Kusten blir ännu mer attraktivt. Det gör oss alla till vinnare!

Viking Line erbjuder ett upplevelsepaket för både barnfamiljer, dryckesnördar och historieintresserade. Till exempel är den kända historikern Herman Lindqvist med på några av kryssningarna.

− Ett hett tips är att ta med sig cykeln på kryssningen – det ingår i priset och ger maximal frihet att upptäcka destinationen på egna villkor, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Resenärerna kommer också att kunna boka utflykter till Hernö Gin, Hemsö fästning och många andra besöksmål.

– Att allt fler destinationsbolag väljer Höga Kusten är ett mycket fint betyg till företagare, besöksmål och föreningar i området. Det är deras fina värdskap som är grunden till att så många väljer att besöka Höga Kusten, säger näringslivschefen Petra Forsström.

– Vi är glada över samarbetet med ytterligare ett rederi. Vi har en attraktiv destination och kommer säkert att får besök av fler fartyg, säger Sofia Juniwik, besöksnärings- och destinationsutvecklare.

Viking Line kommer att ligga vid kaj i Härnösand 17 maj, 14 juni, 23 och 30 augusti samt 6 september nästa år. Biljetterna släpps redan i morgon.