Publicerad

Kammarrätten godkänner avtalet om drift av simhallen

en tom simbassäng

Härnösands kommun gjorde inget fel när avtalet om drift av simhallen godkändes. Det står klart efter att kammarrätten har avslagit den överklagan som kommit in. Därmed är kommunfullmäktiges beslut om avtalet från 2016 giltigt.

− Det känns fantastiskt skönt att äntligen få det här beskedet efter så många år. Nu hoppas jag att vi kan titta framåt och få ordentlig fart på utvecklingen av Härnösand och Höga Kusten som besöksmål, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

I avtalet om simhallen regleras en mängd saker som exempelvis öppettider, prissättning, föreningars tillgång till simhallen och också den ersättning entreprenören ska få för att sköta driften.

Avtalet godkändes av kommunfullmäktige i juni 2016. Beslutet överklagades till förvaltningsrätten som 2018 gav kommunen rätt. Det beslutet överklagades till kammarrätten som nu alltså fastställer förvaltningsrättens dom. Enligt domen har kommunen inte gjort några formella fel i processen och även i övrigt avslås de överklagandes invändningar.

Om Hernö Gin, som just nu projekterar det nya hotellet, också kommer att driva simhallen är i dagsläget oklart.

− Just nu har vi fullt upp med hotellprojektet och vill få allt på plats i tid. Vi har en snäv tidplan för att komma igång så fort som möjligt. Sedan får vi fundera på vad domen innebär för oss, men vår grundtes har hela tiden varit att tjänstekoncessionen är bra för helheten och för Härnösand, säger Jon Hillgren, vd för Hernö Gin.