Publicerad

Härnösand fortsätter att satsa på hemsändningsbidrag

matkasse med många grönsaker

Härnösands kommun fortsätter med hemsändningsbidrag för att stötta riskgrupper i samhället och det lokala näringslivet. Hemsändningsbidraget innebär att privatpersoner i riskgrupper kan ansöka om att få matvaror hemkörda till dörren.

Beslutet om förlängning gäller till och med 30 juni, 2021, under förutsättning att inte Folkhälsomyndigheten förändrar sina rekommendationer.

Under 2020 gjordes 6 726 hemsändningar på coronaavtal. Under 2021 har hittills cirka 4 500 personer har använt tjänsten. Det är privatpersoner som ansöker om hemsändningsbidrag. När det beviljas betalas bidraget ut till den butik som levererar tjänsten.

- Det känns bra att förlänga beslutet om hemsändningsbidrag till riskgrupper. Bidraget är bra för att de ska kunna få hem varor på ett tryggt och smittsäkert sätt. Men det är också bra för butiker som kan ge bra service och på så sätt behålla sina kunder, säger Andreas Sjölander (S) kommunstyrelsens ordförande. Det är genom flera olika insatser vi tillsammans kan hjälpas åt att minska smittspridningen och samtidigt ta hand om de företagare vi har så att de finns kvar även efter pandemin.