Publicerad

Kommunen vill hylla anställda och stötta företagare

kläder som hänger på galgar på en snurra i en butik

Precis som förra året vill Härnösands kommun hylla sina anställda för fint arbete i en tuff tid och samtidigt stötta företagare som drabbats av pandemins effekter. Kommunstyrelsen har fattat beslut om en sommargåva i form av ett HÄR presentkort på 500kronor.
Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige senare i juni.

– Sommargåvan till personalen blir vårt sätt att visa uppskattning. Corona-pandemin har inneburit ett högt tryck och ställt helt nya krav på våra anställda. De har gjort ett fantastiskt tillsammansarbete och vi vill på det här sättet tacka för det, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S).

Beslutet om presentkort är också ett sätt att stötta och uppmärksamma de lokala handlarna och krögarna som jobbar hårt för att få sina verksamheter att klara pandemins effekter.

– Vi delade ut presentkort inför sommaren respektive julledigheten 2020 och fick väldigt fin respons från både medarbetare och företagare. Detta bidrog till att mildra effekterna för handeln och krögarna och inspirerade även andra företag och myndigheter i kommunen att göra liknande satsningar för sina anställda. Från handeln fick vi också signaler om att presentkorten gjort att nya kunder som inte handlat hos dem tidigare hittade dit. Vi hoppas så klart att presentkorten ska få samma positiva effekt även denna gång, säger Ingemar Wiklander (KD), majoritetsföreträdare.

Det är kommunstyrelsen som tagit beslutet och pengarna, cirka 1,3 miljoner kronor, ska tas från de medel som finns avsatta för kostnader på grund av covid-19. Kommunstyrelsen har fattat beslut och skickat förslaget vidare till kommunfullmäktige, som fattar det slutgiltiga beslutet.

HÄR Handel och Möten AB är en sammanslagning av Handelsplats Härnösand och Köpmannaföreningen, Härnösand Handel. Närmare 40 butiker och restauranger i Härnösand är anslutna till HÄR.