Publicerad

EU-ministern inviger Europa Direkt-kontoret

Bild på Sambiblioteket och EU-minister Hans Dahlgren

Den 10 september besöker EU-minister Hans Dahlgren Härnösand. På programmet står bland annat ett besök på Sambiblioteket där ministern kommer att inviga det nya Europa Direkt-kontoret.

Europa Direkt ska sprida information om och intresse för EU, och kontoren finns runt om i EU:s medlemsstater. Sverige har femton kontor, varav ett ligger i Sambiblioteket i Härnösand.

- Jag ser fram emot invigningen. Vi har ett intressant program under dagen, men jag tycker också att det blir ett bra tillfälle att möta Härnösandsborna och berätta om kontoret och vad jag kan hjälpa till med, säger Tobias Öhgren, projektledare för Europa Direkt i Härnösand.

EU-minister Hans Dahlgren gör den 10 september ett lokalt företagsbesök, men ska också möta elever från Härnösands gymnasium för att prata Europafrågor. Han kommer också att få information om projekt som Härnösands kommun genomfört med hjälp av EU-medel.

Klockan 15:00 börjar det officiella invigningsprogrammet på Sambiblioteket och allmänheten är välkommen att vara med. EU-ministern klipper bandet och därefter framför Norrdans verket ”One One One”.

Sedan följer ett panelsamtal på temat EU:s betydelse lokalt. Där deltar Hans Dahlgren tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander och biträdande chefen för EU-kommissionen i Sverige, Annika Korzinek. Det kommer även att finnas utrymme för publiken att ställa frågor.

Invigningen och ministerbesöket är en del i den demokrativecka som genomförs i Västernorrland den 8-13 september, och efter panelsamtalet kommer Andreas Sjölander att som representant för Härnösands kommuns underteckna Deklarationen för en stark demokrati.

Läs mer om Europa Direkt-kontoret i Härnösand här.