Publicerad

Många Härnösandsaktiviteter på Innovationsveckan

svart bakgrund, glödlampa och text - Innovationsveckan 4-8 oktober, vi sänder åtta aktiviteter från innovationshubben Sambiblioteket i Härnösand

4 till 8 oktober arrangeras Innovationsveckan. Härnösands kommun arbetar innovativt på flera områden och deltar med inte mindre än åtta programpunkter. Innovationsveckan är ett nationellt arrangemang och är till för alla som utvecklar offentlig sektor. Alla sändningar från Härnösand görs från Sambiblioteket.

– Det här är ett arrangemang som går helt i linje med våra ambitioner för Sambiblioteket. Det ska vara en arena för både företag, föreningar och offentliga organisationer när det gäller innovation, utveckling och utbildning, säger Uno Jonsson, tillväxtchef på Härnösands kommun.

Här är Härnösands alla programpunkter

  • Gemensam kraft för ett klimatneutralt Höga Kusten
  • Skogs-Wifi – en innovativ mötesplats
  • Vad är stadsodling?
  • Vad handlar projektet stadsnära odling om?
  • Re:Store Höga Kusten – skapandet av Norrlands första återbruksgalleria
  • EU:s livsmedelsstrategi – från Bryssel till Härnösand
  • EU:s jord till bord-strategi och hur vi utvecklar livsmedelskedjan i Västernorrland – workshop
  • Företagssamverkan för lokal matproduktion – en första workshop

Aktiviteterna är kostnadsfria och digitala.

– Det händer mycket i Härnösand som vi vill dela med oss av. Innovationsveckan är ett bra forum för att sprida goda exempel och visa hur vi jobbar med olika samhällsutmaningar. Härnösand är verkligen en innovativ kommun. Vi jobbar i framkant med hållbarhet utifrån gemensam kraft och samverkan, som är utgångspunkterna i vår tillväxtstrategi, säger Anneli Kuusisto, utvecklare på tillväxtavdelningen.

Läs mer på innovationsveckan.nu Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av aktiviteterna i just Härnösand? Skriv Härnösand i sökrutan på förstasidan och klicka på Hitta aktiviteter. Då hittar du alla aktiviteter och kan läsa mer om dem. Du får också veta om du behöver anmäla dig.

Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.