Publicerad

Skog-Wifi kan vinna Lätt att sprida priset - gå in och rösta!

Projektledare Eva-Lotta Öberg framför det vindskydd där Härnösands kommun installerat skogs-wifi.

Projektledare Eva-Lotta Öberg framför det vindskydd där Härnösands kommun installerat Skogs-Wifi.

Härnösands kommun har lanserat Skogs-Wifi för att uppmuntra kontorsarbete och möten ute i naturen. Nu är Skogs-wifi en av finalisterna i tävlingen Lätt att sprida priset. Lätt att sprida priset delas ut under Innovationsveckan och går till en organisation som har tagit fram en smart lösning som är lätt för andra offentliga verksamheter att återanvända. Syftet är att lyfta fram och sprida smarta lösningar i offentlig sektor.

De sex finalisterna presenteras på Innovationsveckans webbsida. Bidraget med flest röster vinner. Hjälp Skogs-wifi till seger! Gå in och rösta. Passa också på att inspireras av de övriga finalisterna.

Lägg din röst, se filmen om Skogs-Wifi och inspireras av de överiga finalisternalänk till annan webbplats Länk till annan webbplats.

Övriga finalister

  • I Värmdö använder kommunen drönare för att säkerställa fastighetsgränser. Fastighetsägare hjälper till genom att markera sina tomtgränser på ett synligt sätt som gör det möjligt att koordinatsätta gränserna i kartan. Värmdö kommun, Kart och GIS avdelningen tillsammans med Aveki och LE34
  • Teknikjakten låter deltagaren lära sig mer om teknik genom att på ett roligt och spännande vis lösa olika typer av uppdrag. Användaren besöker en webbsida där historien och uppdragen presenteras. Umeå kommun stadsbibliotek samt Regionbibliotek Västerbotten.
  • Skoskydd av återanvänt tyg – medskapande som ger minskad miljöbelastning och skapar social hållbarhet. Kungsbacka kommun, förvaltningen för Teknik och förvaltningen för Individ och familjeomsorg.
  • Sustainable Poetry – Barns och ungas röster för en hållbar framtid. Genom att nyttja digitaliseringens möjligheter för ett samskapande lärande har barn och unga i förskolor och skolor fått möjlighet att lära sig mer om Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Söderslättsgymnasiet, Bildningsförvaltningen, Trelleborgs kommun
  • Digisupport – Digitalt stöd och förenklade arbetsprocesser för skolan. Digisupport är en plattform för att nå ut till lärare med digitala tjänster och processer. Luleå kommun, Barn och utbildningsförvaltningen.