Publicerad

Slöjdlärare och tillväxtchef kan få pris på Framtidsgalan

två leende kvinnor sitter på en bänk.

Slöjdlärarna Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson på Brännaskolan är finalister i kategorin Årets insats på Framtidsgalan.

Härnösands kommun har två finalister till Framtidsgalans priser. Det är Brännaskolans slöjdlärare Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson som är nominerade i kategorin Årets insats samt tillväxtchefen Uno Jonsson som kan få Årets hederspris.

Framtidsgalans syfte är att uppmärksamma personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Förra året vann Jonas ”Hobbe” Eriksson, arbetsledare i Resursgruppens fritidsgrupp, priset i kategorin Årets hjälte och socialförvaltningens individstöd var i final i kategorin Årets team.

Även i år har Härnösands kommun alltså två finalister. Brännaskolans slöjdlärare Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson har fått stor uppmärksamhet, dels för att de undervisar i alla slöjdens material samtidigt, dels för sin satsning på återbruksslöjd. Nu jobbar de för att få till logistiken så att material som lämnas till Hemab ska kunna förädlas, till exempel tvättas, sågas och klippas, och sedan levereras till kommunens skolor.

Kommunens tillväxtchef Uno Jonsson har i många år arbetat hårt och enträget för att skapa förutsättningar för ett nytt destinationshotell i Härnösand. Det arbetet ser nu ut att gå i mål och har alltså även renderat i en finalplats på Framtidsgalan. I motiveringen skriver juryn att ”trots långdragna rättsprocesser, som skulle kunna fått vem som helst att ge upp, har Uno tillsammans med näringslivet tålmodigt arbetat vidare”.

Om Framtidsgalan

Vem som helst har kunnat nominera kandidater till de olika priserna. En jury har sedan utsett finalisterna och de slutliga vinnarna utses vid Framtidsgalan den 9 november.