Publicerad

Svenska science centers möttes i Härnösand

Representanter för Svenska Science Centers samlade framför entrén på Technichus i Härnösand.

Representanter för Svenska Science Centers träffades på Technichus i Härnösand.

Branschorganisationen Svenska Science Centers arrangerade sitt höstmöte i början av oktober i Härnösand. Technichus stod som värd för tvådagarsprogrammet.

Svenska Science Centers (SSC) generalsekreterare Christine Sundberg Carendi tyckte att de två dagarna i Härnösand var väldigt givande både innehållsmässigt och socialt, och passade även på att hylla Technichus.

- Några av våra medlemmar var här senast i samband med föreningens bildande 2004 och var imponerade av den utveckling som Technichus har haft de senaste åren. Särskilt intressant var det att få ta del av den samverkan och processutveckling som Technichus är involverad i tillsammans med kommun, universitet, näringsliv och civilsamhälle. Den gav inspiration till vårt fortsatta arbete på nationell nivå, sa Sundberg Carendi.

SSC har 19 medlemmar från Malmö i söder till Luleå i norr och företräder, främjar och utvecklar branschen. Under sammankomsten i Härnösand var temat kompetensförsörjning och tre föreläsare gav nya perspektiv på det arbetet:

  • Peter Larsson, regeringens samordnare för stora etableringar i norr
  • Christian Söderberg, VD, Timrå Invest AB
  • Katarina Borstedt, tillväxtchef för batterifabriken Northvolt

- Det har varit väldigt roligt att få visa upp Härnösand och Technichus för våra branschkollegor. Vi fick otroligt fin respons för den verksamhet vi bedriver och det var många som kommenterade vår vackra stad säger Marcus Claesson, VD för Technichus.