Publicerad

Skog-wifi åter nominerad i nationellt pris 

En knapp som ser ut som en strömbrytare till en lampa som en hand trycker på. Knappen är placerad på väggen i ett vindskydd i skogen.

Härnösands kommun är åter nominerad för satsningen skogs-wifi på Vårdkasmalen. Den här gången har kommunen chansen att vinna priset eDiamond Award.

Härnösands kommuns skogs-wifi har chans att vinna pris för mest samhällsnyttiga e-tjänst på eFörvaltningsdagarna i Stockholm den 27-28 oktober. Kommun är en av sju finalister som är nominerade eDiamond Award – ett pris som korar den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster.

Härnösands kommuns satsning på skogs-wifi syftar till att uppmuntra kontorsarbete och möten ute i naturen. Flera forskningsrapporter visar att kontorsarbete utomhus ökar kreativiteten, sänker stressnivån och ger en effektivare återhämtning.
– Nomineringen är åter ett bevis på att vi har jobbat rätt för att skapa en kreativ och företagsam livsmiljö för våra medborgare, besökare och företagare. Skogs-wifi är till för alla och det skapar nytta för många!, säger Eva-Lotta Öberg, projektledare för projektet Landsbygd 2.0.

Om eDiamond Award

På eFörvaltningsdagarna i Stockholm den 27-28 oktober utses den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster. Med priset belönas myndigheter, landsting och kommuner som skapat nytta för framtidens eMedborgare. Priset är instiftat av publikationen Offentliga Affärer och målsättningen är att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning och digitalisering, lokalt, regionalt, nationellt och globalt.

Läs mer:
eDiamond Award 2021 - eFörvaltningsdagarna Länk till annan webbplats.

Tre personer med datorer vid ett bord ute i skogen