Publicerad

UPPDATERAT: Drop in-vaccination med dos 1, 2 och 3 den 16 mars

Johannesbergshuset och illustration av vaccination.

Johannesbergshuset.

Härnösand ordnar den 16 mars en drop in-vaccination för att få fler Härnösandsbor att vaccinera sig mot covid-19. Arrangemanget genomförs som en del av den nationella vaccinationsveckan.

OBS! Texten är uppdaterad den 14 mars! Vaccination med dos 1, 2 och 3 kommer att genomföras. Dock inte dos 4 som tidigare meddelats.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och Sverige har nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför genomförs den nationella vaccinationsveckan i Sverige under vecka 11.

Härnösands kommun siktar med ett drop in-arrangemang på att göra det enkelt att vaccinera sig. Ingen tidsbokning eller föranmälan, lokal i centrum och skjuts till vaccinationen för den som behöver. Alla som vill får komma och naturligtvis är vaccinet gratis.

Här är allt du behöver veta:

Vad? Vaccination mot covid-19. Du kan få dos 1, 2 eller 3. Tänk på att ta med en giltig id-handling!

Var? Johannesbergshusets aula. Johannesbergshuset ligger intill stadsparken mitt i Härnösand och den som vill vaccinera sig går in genom stora entrén från innergården.

När? Onsdagen den 16 mars, klockan 12:00-19:00.

För vem? Alla som vill. Känner du någon som vill vaccinera sig så bjud med den personen.

Har du svårt att ta dig till ­vaccinationslokalen? Vi ska försöka hämta alla som som behöver hjälp med att ta sig till vaccinationen. Meddela om du behöver hämtning på den här e-postadressen: susann.hellberg@harnosand.se

Har du frågor om vaccination eller om vaccindoser? Kontakta vaccinationssupporten på 0611-80400.

Samlad information om covid-19 i Härnösand

Information om vaccination mot covid-19 (Folkhälsomyndigheten) Länk till annan webbplats.