Publicerad

Många idéer för Kanaluddens strandpark

skiss över ett markområdeFörstora bilden

Klicka på bilden för att se den större.

Lekplats, dansbana, pulkabacke, grillplatser och andra mötesplatser. Idéerna är många i ett gestaltningsförslag för framtidens Kanaludden som nu presenteras. Målet är att skapa en destinationspark med många möjligheter till aktiviteter och möten.

Kanaluddens strandpark är en viktig del i det långsiktiga arbetet med att utveckla hela strandlinjen från Kattastrand till Sälsten. När en enig kommunstyrelse nyligen beslutade om en investeringsplan för de närmaste tio åren avsattes tolv miljoner kronor för åtgärder på Kanaludden.

− Målet är att Kanaluddens strandpark ska utvecklas som en viktig mötesplats för aktiviteter och umgänge. Här ska Härnösandsbor och besökare kunna göra och uppleva saker tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

I gestaltningsförslaget är området indelat i fyra delområden med lite olika inriktning. Mest aktivitet föreslås i området vid båtbryggan med exempelvis boulebana, minigolfbana, dansbana och kiosk. Längs hela sträckan föreslås olika typer av sittplatser, grillplatser och andra mötesplatser.

− Det finns stor potential att utveckla området och samtidigt förstärka den karaktär som finns. Kanaludden är redan idag ett mycket populärt område, men det har under många år kommit in idéer från både invånare, föreningar och avdelningar inom kommunen om hur det kan utvecklas, säger projektledaren Hanna Viklund.

Planen är att parken ska byggas om under 2023 och 2024. Exakt vad som ska göras är ännu inte bestämt, men visionen och en mängd idéer finns i det första gestaltningsförslaget.

Du hittar gestaltningsförslaget här Länk till annan webbplats.

Följ projektet på harnosand.se/kanaludden