Publicerad

Härnösandsfilm mot våld nominerad till Publishingpriset

Filmen ”Tillsammans mot våld i nära relationer”, som Härnösands kommun har gjort i samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland och produktionsbolaget Gabardin, är nominerad till Publishingpriset. 2019 vann filmen ”Mitt Härnösand” samma pris.

”Tillsammans mot våld i nära relationer” är nominerad i kategorin ”Filmer som marknadsför föreningar och organisationer”. I suggestiv form vill filmen belysa den så kallade våldspyramiden.

− Allt börjar någonstans. Det börjar inte med en våldtäkt eller en grov misshandel utan många gränser har passerats innan dess. Ett sexistiskt skämt och elaka kommenterar kan i förlängningen leda till något långt mycket värre, säger Anna-Karin Hasselborg, tidigare våldsförbyggande samordnare i Härnösands kommun.

Filmen togs fram i samband med ”En vecka fri från våld” hösten 2021 och har sedan visats i olika kanaler och kommer att ingå i en kommande kampanj som Länsstyrelsen Västernorrland driver senare i höst.

2020 antog en enig kommunstyrelse i Härnösand en Nollvision mot våld i nära relationer. Filmen är en av många insatser i handlingsplanen under hashtaggen #WeDo.