Publicerad

Vi vann inget pris, men en stor seger

Filmen ”Tillsammans mot våld i nära relationer” var en av finalisterna till Publishingpriset för filmer i kategorin för föreningar och organisationer. Nu är det klart – det blev ingen vinst. Vi vann inget pris, men tog ändå hem en stor seger. Nämligen den att fler utsatta personer vågade söka hjälp.

-Att filmen blev nominerad till Publishingpriset gör att den får ännu mer spridning och det känns bra, då vi vet att uppmärksamhet kring den här frågan gör skillnad, säger Anna-Karin Hasselborg, våldsförebyggande samordnare på Härnösands kommun.

Filmen och de kommunikationsinsatser vi gjorde under En vecka fri från våld 2021 ledde till att samtalen och kontakterna för en väg till ett nytt liv blev fler. Det är en seger för individen, för barnen, för samhället! En seger för oss alla.

Samarbetspartners i arbetet med filmen var byråerna OhMy och Gabardin.

-Jag är stolt över filmen och det fina samarbetet i den här viktiga frågan, säger Tomas Wahlund, kommunikationschef på Härnösands kommun.

En vecka fri från våld 2022

Nu pågår förberedelserna för En vecka fri från våld 2022. Då är det dags att göra skillnad igen. Genom att agera, ta ställning och kommunicera.

En av aktiviteterna under veckan genomför vi fredag den 25 november klockan 16.30. Då samlas vi på torget i Härnösand och gör filmen till verklighet – genom att gå i ett fackeltåg över Nybron.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Tillsammans mot våld i nära relationer.