Publicerad

Hitta hem – kommun, företag och myndigheter gör gemensam inflyttningsaktivitet

Bildkollage med en kille i vit skjorta vid en dator, ler och tittar in i kameran. I mitten är en bild på det nya hotellet. Till höger är en bild på en kvinna med ett barn i famnen, de ler och läser en bok.

Den 27 december arrangerar Härnösands kommun tillsammans med myndigheter och företag ett gemensamt evenemang - Hitta hem i Härnösand och Höga Kusten. Syftet med aktiviteten är att attrahera människor att flytta till Härnösand, jobba här eller etablera företag här.

-Vi vet att Härnösand är en populär plats att fira jul på. Enligt SCB, som bygger på Telia Crowd Insights mobilnätsdata, ökade Härnösands befolkning med 20 procent under julhelgen 2021. Det här är ett evenemang där vi vill passa på att träffa några av de som kommer hit och berätta om alla fina möjligheter som finns. Det handlar om både jobb, bostäder, skola, etableringar och utveckling, säger Petra Forsström, näringslivschef i Härnösands kommun.

På plats finns bland andra Skatteverket, 2MA, Goodtech-nätverket, House Be, Höga Kusten Destinationsutveckling, Svensk Fastighetsförmedling, Nyföretagarecentrum, Handelsbanken, Härnösands kommun med politiker och tjänstepersoner, hitflyttare och hemvändare.

-Vi har som mål att Härnösand ska ha 30 000 invånare år 2040. Att befolkningen växer är viktigt ur flera aspekter. För att vi ska klara välfärden, för att vi ska ha personer med rätt kompetens som kan arbeta här och för att service, utbud och utveckling ska vara bra, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun.

Fakta om evenemanget

27 december kl 11-14 övre plan i GRAF-gallerian

Hemvändare, hitvändare & entreprenörer!
Kom till GRAF och träffa:

  • Arbetsgivare, med ett stort och varierat utbud av lediga tjänster.
  • De med koll på bostäder i både stad och landsbygd.
  • Personer med koll på utbildning för stora och små.

Passa på att träffa gamla och nya vänner med hjärta i Härnösand. Ta en fika eller en lunch på någon av stadens caféer eller restauranger och fynda på mellandagsrean.

Vad händer i Härnösand?

Hotell, myndighetsetableringar, nya bostadsområden, camping, större etablering av batterifabrik, foodtech, kryssningar, ny sporthall, Vårdkasen, Rastas etablering vid Högakustenbrons södra brofäste och mer!

Information om alla utvecklingsprojekt hittar du på harnosand.se/utveckla

Välkommen hit! Välkommen hem, för mer tid för upplevelser tillsammans!