Publicerad

Chutney

Rabarber.

Jahapp, nu har jag kokat chutney på krusbär och rabarber. Gissar att det, i det recept jag inte hade, med stor sannolikhet även skulle ha funnits att läsa några välformulerade rader om chilins fördelar i dylika ätliga alster. Av den anledningen tillsatte jag således några sådana i blandningen, ett antal paprikor fick för övrigt också plats.

Två av paprikorna som användes var inte av den traditionella runda typen utan de var avlånga. Ett faktum som paprikorna själva eventuellt kan ha varit medvetna om. Därför finns det en risk att dessa paprikor var osams om vem som var avlängre än den andra.

Om chutneyn visar sig ha en avlång, eller till och med avlängre smak än vad som från början förväntades, så har det således sin naturliga förklaring.

Chutney som baserats på ingredienser i osämja kallas för övrigt asymmetrisk chutney.

Asymmetrisk chutney vinner på att lagras under lång tid. Då osämjan i burken med stor sannolikhet eskalerar under lagringsperioden resulterar det i en förhöjd smakupplevelse för den lycklige konsument som har förstånd att uppskatta avlånga och avlängre smaker.

Navigera månadsvis i bloggen