Kort om Härnösand

Juni/Juli- 2021

Sandra Sjölander och Ulrika Olsson på toppen av Vårdkasberget

Sandra Sjölander och Ulrika Olsson på toppen av Vårdkasberget

Bestig vårt Everest i Härnösand

77 varv i slalombacken Vårdkasen – det krävs för att bestiga världens högsta berg Mount Everest med sina 8 848 höjdmeter.
I sommar kan du nå flera av världens bergstoppar genom att ta dig uppför slalombacken i Härnösand. Utmaningen går under namnet Vårt Everest och idén kommer från kommunens medarbetare Ulrika Olsson. Hon blev inspirerad när hon besökte Umeå, där det
redan finns en liknande utmaning. - Jag tänkte att det är något som vi borde kunna göra här i Härnösand. Det är en coronasäker aktivitet, du kan dela upp sträckorna under hela sommaren och alla kan vara med, säger Ulrika Olsson. Förutom Mount Everest kan du nå Åreskutan, Kebnekaise, Mont Blanc eller Killimanjaro. Skylten på toppen av Vårdkasen visar hur många gånger du måste bestiga berget för att nå just din topp. Tanken är att alla ska ha möjlighet att bestiga något av bergen. - Alla kan vara med. För vissa räcker det att gå en gång uppför Vårdkasen, vissa vill ta sig uppför Åreskutan och andra vill ha en tuffare utmaning och gå uppför Mount Everest, säger Sandra Sjölander, fritidshandläggare på Härnösands kommun. Under pandemin finns det också behov av smittsäkra motionsformer. - Många har varit mer stillasittande under corona. Kan det här få någon att komma ut och röra på sig så är det en vinst. Det är dessutom kul med utmaningar och du får hög puls på kort tid, även om du bara går upp, säger Sandra Sjölander. Starten sker vid bommen nedanför barnbacken, därefter tar du dig hela vägen upp i slalombacken och upp till startkuren på toppen av Vårdkasen. Där belönas du med en utsikt över Härnösand och Höga Kusten.

ANTA UTMANINGEN
Så här många gånger måste du bestiga
Vårdkasen för att nå toppen du
drömmer om:
Mount Everest – 77 gånger
Kilimanjaro – 51 gånger
Mont Blanc – 42 gånger
Kebnekaise – 18 gånger
Åreskutan – 12 gånger

Tagga dina bilder med #vårteverest
och #mitthärnösand

grön bild med text sommarlovsaktiviteter

Även i år erbjuder kommunens föreningar i samarbete med kommunen massor av aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar. Ett 30-tal aktiviteter finns att välja på, till
exempel Ungdomstrail, Konstnär för en dag, Sommarboxning, Sagovandring, Testa elbil och gokart samt Cirkuskonster med Cirkus Cirkör.

Läs mer och anmäl på
harnosand.se/sommarlov Länk till annan webbplats.

tecknad bild på flyttbil

Nu har fritidsgården Kåken stängt för att flytta till nya, fräscha lokaler på Kronholmen, ovanpå Erikshjälpen. Där öppnar den efter sommaren under det nya namnet Härnösands fritidsgård. Det är ungdomarna själva som har fått föreslå nya namn och sedan röstat fram det vinnande. 19 olika förslag kom in och vann gjorde alltså Härnösands fritidsgård. Lokalerna har totalrenoverats och anpassats för fritidsgårdens behov och önskemål.

tecknad bild på människor i en park

I sommar blommar nya tillfälliga mötesplatser upp på torget och på Skeppsbron. De kallas Sommartorget och Sommarkajen och ska vara fina och trivsamma ytor med sittmoduler och aktivitetsytor där människor kan mötas och göra saker tillsammans eller bara vara. Satsningen är ett samarbete mellan Hantverkarna Härnösand, Härnösands Handelsförening, HÄR Handel och Möten, HEMAB och Härnösands kommun.

Du hittar även Kort om som uppslag i tidningen Yippie och Tidningen Ångermanland.

E-post: kommun@harnosand.se
Växel: 0611-34 80 00
Hemsida: www.harnosand.se Länk till annan webbplats.
Vi finns på: facebook.com/harnosandskommun Länk till annan webbplats.