Sambiblioteket renoveras
11 juni - 21 augusti

Sambiblioteket

Under sommaren omlokaliserar flera av Sambibliotekets verksamheter på grund av en omfattande renovering av trägolven. Här hittar ni Härnösands bibliotek, Servicecenter och Lärcentrum i sommar.

Viktiga datum:

11 juni-21 augusti
Flytt av böcker och renovering av Sambiblioteket. Under renoveringsperioden kommer du tyvärr inte kunna låna eller återlämna böcker på Sambiblioteket. Passa på att ladda upp med sommarläsning, lånetiden är fyra månader.

Lärcentrum stänger. Du som studerande får tillgång till studiehallen i Johannesbergshuset på andra sidan Stadsparken.

13-23 juni
Servicecenter finns att besöka i Sambiblioteket, plan 1.

24 juni - 5 augusti
Servicecenter finns att besöka i Johannesbergshuset, våning 2, på andra sidan Stadsparken.

8 augusti
Servicecenter är tillbaka i Sambiblioteket, plan 1.

22 augusti
Biblioteket och Lärcentrum öppnar igen i Sambiblioteket.

Biblioteket

Närbiblioteken

Under hela perioden 13 juni - 21 augusti har vi utökade bemanningstider på våra närbibliotek i Ramvik och Viksjö. Vill du strosa bland hyllor och välja dina sommarböcker gör du det här.

Bokholkar

Det finns flertalet utlåningsställen runt om i kommunen i form av bokholkar och under sommaren utökar vi antalet med ännu fler i centrala Härnösand.
Låna exempelvis en bok från bokholken på Sommartorget och ställ tillbaka i en annan bokholk i Häggdånger. Alla utlåningsställen fylls på vid behov.

E-biblioteket

Vi har utökat antalet lån till hela åtta per månad för både Libby och Biblio. Det innebär att du kan du låna upp till 16 e-böcker eller e-ljudböcker varje månad!
Du kan också streama film via Cineasterna och Viddla. Vi erbjuder 4 filmer per månad och tjänst.

Kontakt

Det går bra att kontakta biblioteket under hela perioden på telefon eller mail. Telefontiden är begränsad till de bemannade öppettiderna på närbiblioteken. Du kan maila när som helst och vi svarar så skyndsamt vi kan på alla era frågor.

E-post: bibliotek@harnosand.se
Telefon: 0611-865 97

Mer informaiton

Du hittar mer information om bibliotekets tillfälliga omlokalisering, karta över utlåningsställen och bibliotekets e-tjänster på bibliotekets hemsida. Där hittar du också vanliga frågor och svar.

Till bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats.

Servicecenter

Servicecenter har öppet vardagar kl 8-16.30. Under de stökigaste renoveringsveckorna flyttar Servicecenter till tillfälliga lokaler i Johannesbergshusets reception på andra sidan Stadsparken.

Utöver vår vanliga service kommer du ha möjlighet att låna dator och göra ärenden upp till en timme per dag, du kan få hjälp att skriva ut, kopiera och scanna. Du kommer också kunna läsa dagstidningar.

Kontakt

Telefon: 0611-34 80 40

Lärcentrum

11 juni stänger Lärcentrum. Studerande kommer att få tillgång till Studiehallen i Johannesbergshuset. Du hittar studiehallen på våning 2. Lärcentrum är tillbaka i sina vanliga lokaler i Sambiblioteket från och med 22 augusti.