Kulturlunch 1 juni

Program 1 juni 2021

Temperaturen på kulturen

Amanda Lind är idag kultur- och demokratiminister. Ansvarsområdet rymmer även idrott, civilsamhälle, medier och ungdomspolitik. Tidigare har hon varit kommunalråd i Härnösand. Amanda ger sin bild av de aktuella frågor som ligger högt uppe på kulturagendan idag.

Cecilia Dahlbäck.
Cecilia Dahlbäck.

Skeppsbron och framtiden, samhällsplanering med riktad invånardialog.

Solenskolans elever i åk 5 har under våren lärt sig om samhällsplanering. De har byggt upp sin egen del av Skeppsbron i Minecraft.

Hör elevernas expertutlåtanden på hur de tycker att framtidens Skeppsbron ska utformas.

Hanna Krämmer och Maja Nordmark från Härnösands kommun berättar om kommunens planer på att utveckla Skeppsbron genom barnens perspektiv.

"När vi var samer"

Mats Jonsson, serietecknare och författare, aktuell med ny bok När vi var samer ges ut hösten 2021.

Efter 20 år som redaktör på tidningen Galago återvände Mats med familj till Norrland från Stockholm. I sin kommande bok berättar han sin egen samiska historia och hur det gick till när svenska staten nästan helt utplånade skogssamerna som kulturell grupp för att istället ge plats åt nybyggare och skogsbolag.

Andreas Thorell
man med armar i kors

Sommarrevy i trädgården!

Jens W Nilsson, skådespelare och direktör för Mittrevyn Härnösand.

Jens siktar mot en revysommar i St Petri Logens trädgård. I augusti blir det revypremiär för Mittrevyns utomhussatsning.

Ett annat sommarprojekt är Sagostigen. En dramatiserad, spännande sagovandring för barn. Besök Murbergsskogen för att träffa troll, ugglor och läskiga spindlar.