Publicerad

Anta utmaningen och tävla med oss i ”Hållbara Höga Kusten”

Stenstrand med skräp

Det är dags att Plogga Höga Kusten. En utmaning och tävling vi kallar för ”Hållbara Höga Kusten”- det handlar om att vi tillsammans är med och bidrar till en ren och schysst kustremsa i Västernorrland.

Du väljer själv när du Ploggar kusten under veckan, 29 juli – 3 augusti i din kommun. Utmana vänner och familj och bege er till en kust nära dig. Vill du vara med i tävlingen och utlottningen av ett fint pris är det viktigt att du kommer till Härnösands Marina dag den 3 augusti och besöker vårt tält mellan klockan 12.00 - 15.30. Vi kommer att hålla till vid sjömacken i Härnösand, Varvsgatan 22. Du visar då upp vilken kuststräcka du har städat i utbyte mot en lott att delta i tävlingen med.

Vilka kan vara med?

Härnösands kommun utmanar dig i kommuner med kust i Västernorrland. Från söder till norr i Sundsvalls, Timrå, Härnösand, Kramfors, Örnsköldsviks kommuner.

Vad kan du vinna?

Dragonfly 11 SUP (stand up paddle board) värde ca 7990 kronor från Black Cat.

När lottas priset ut?

Vinstdragning sker lördag 3 augusti klockan 16.00 på Brygghuset i Härnösand, Nattviken 1. Vinnaren måste vara på plats för att ta emot sitt pris annars dras en ny vinnare.

Behöver du material för att Plogga?

Har man inte egna avfallssäckar finns det att hämta under hela veckan på Norbergs marin och maskin och i Servicecenter på Sambiblioteket i Härnösand. Ta med skräpet, sortera och släng på din lokala återvinningsstation.

Vill du Plogga stränder som är lite mer svåråtkomliga?

Sjöräddningssällskapet i Härnösand kör då ut dig med båt till stränder som är lite mer svåråtkomliga. Då gäller samling den 2 augusti klockan 10.00 utanför sjöräddningsstationen vid Härnösands norra hamnutlopp, granne med sjömacken. Avfallssäckar finns på båten. Varvsgatan 22.

Värdar för utmaningen och tävlingen Hållbara Höga Kusten

Härnösands kommun och Sjöräddningssällskapet Härnösand.

Tänk på att vara försiktig och uppmärksam när du städar längs stranden, det kan till exempel finnas glas och hala stenar.

Välkommen!

Frågor?
Cecilie Johansson
070-340 14 23